Huidige samenwerking

 • Voort (4) is een Gronings jazz -geïmproviseerde muziek kwartet, met een opvallende bezetting van saxofoon(s), contrabas, cello en slagwerk. In de muziek van Voort (4) is veel ruimte voor improvisatie, waarin rock, blues en wereldmuziek worden gecombineerd. De meeste composities zijn van Martin Tervoort, die ook optreedt als dichter.
   
  De bezetting:
  Martin Tervoort: sopraan-tenorsaxofoon en basklarinet.
   
   
  Hardmoed Grefe:
  contrabas en cello.
   
   
  Fons Sluijter: in Groningen betrokken als cellist bij allerlei improviserende, vernieuwende muziekproducties zoals de gebroeders Kromhout. Vormt met
  Bert Kleijn al jaren een dynamisch ritmetandem bij o.a. Johan Huizing.
  Fons kent geen muzikale grenzen en bespeelt de cello als gitaar en zonodig als slagwerk.
   
   
  Bert Kleijn: speelde o.a. met de Noodband en Greetje Bijma / Alan Laurillard
  en deed veel projecten met gitarist Jan Kuiper. Hij is voortdurend bezig zijn grenzen te verleggen en allerlei kunstvormen te combineren.
   
   
   
   
 • Samenwerking met Bianca Holst, componiste, zangeres, klankkunstenares en actrice. 


Martin Tervoort en Bianca Holst
 

 • Triptet 2, een duo met Hardmoed Grefe. Hardmoed heeft als bassist gewerkt bij het Rotterdams Filharmonisch Orkest en was actief in de Rotterdamse jazz scene. Triptet 2 maakt acoustische geimproviseerde en deels thematische kamermuziek, passend bij concerten in kerkjes, bij uitvaartdiensten, bij literaire evenementen, openingen van exposities, congressen e.d.
   
 • Triptet 4, een kwartet met Hardmoed Grefe (bas), Erik Karsemeijer (percussie) en Henk Zwerver (gitaar). Henk en Erik kennen elkaar uit het pop-circuit van de jaren 80 en 90. Erik heeft daarnaast jaren als studiomuzikant gewerkt. Het kwartet zoekt een balans tussen zuiver geïmproviseerde en gecomponeerde jazzmuziek.
   
 • Duo Pogen met Erik Karsemeijer (klankschalen, boventoonzang, udu, hang, tambura, koto). Deze muziek kan het beste omschreven worden als meditatief van karakter.

 


Erik Karsemeijer en Martin Tervoort, Duo Pogen

 

Wilt u boeken?
» Neem contact op ivm de mogelijkheden